Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

Cui ii revine raspunderea legala pentru activitatea financiar-contabila?

Analiza privind persoanele care pot organiza si conduce contabilitatea.

1.     Pe de o parte :

Temeiul legal este prevazut de Legea Contabilitatii 82/1991, actualizata la data studiului, (04.03.2016) care precizeaza ca :

“Art. 10.
[{*}] (1) Răspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitătii la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) - (4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionării entitătii respective. (alineat modificat prin art. I pct. 11 din O.U.G. nr. 37/2011, în vigoare de la 22 aprilie 2011)
[{*}] (2) Contabilitatea se organizează si se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul - sef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această functie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească functia de director economic sau contabil - sef se întelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare si care are atributii privind conducerea contabilitătii entitătii. (alineat modificat prin art. 1 pct. 5 din O.U.G. nr. 79/2014, astfel cum a fost modificată prin art. I pct. 2 din Legea nr. 121/2015, în vigoare de la 5 iunie 2015).”

Actul normativ in vigoare, raportat la cele expuse, nu conditioneaza ca aceasta activitate de contabil-sef sau director economic sa se desfasoare intr-un numar de ore prestabilit, astfel ca prin incheierea unor contracte de munca ce au o durata partiala, de exemplu de o ora, nu este incalcata nicio dispozitie legala.


2.     Pe de alta parte,

Niciun act normativ nu impiedica o societate comerciala sa incheie in beneficiul propriu cu un tert un contract de prestari servicii privind prelucrarea informatica a datelor contabile. Daca o persoana centralizeaza informatic in aplicatii de specialitate procesele pe care o societate le are, nu inseamna ca se numeste jurist sau avocat si ca se substituie acestei calitati.


Pentru aceasta activitate, dupa facturare prestatorului i se plateste o suma de bani, o consecinta fireasca a activitatii sale.

P.S.
Subsemnatul :
1.   detin calitatea de angajat potrivit legii conform unui contract de munca pe perioada nedeterminata la societatile la care conduc activitatea contabila ;
2.     am absolvit studii economice superioare ;
3. fisa postului este de natura sa stabileasca atributiile privind conducerea contabilitatii entitatii la care sunt angajat, in conditiile legii.

Suciu Gyorfi Nicoale
administrator-VPDC@velcont srl

Nu uita de ''Mulțumesc!''

Este un sentiment minunat când ai reușit semnarea unui nou contract sau ai reușit o vânzare bună. În cele mai multe cazuri nu admin-ul fi...