Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 august 2018

Alegerea contabilului

Alegerea contabilului este una din cele mai importante decizii. Un bun contabil poate sa te ajute sa economisesti timp si sa-ti cresti afacerea. O alegere proasta sa duca la o pierdere semnificativa de resurse financiare.

La ce trebuie sa fii atent cand alegeti un contabil ?

  1. In primul rand incheie un contract de prestari servicii sau un contract de munca cu cineva care poate sa-ti fie partener in afacere. Un bun contabil nu se rezuma doar la introducerea actelor si calculul impozitelor. Poate sa-ti identifice cai de crestere a afaceriii pe care este mai greu de identificat si poate oferii o viziune mai globala asupra afecerii. Intreaba de prieteni, cunostiinte cere referinte si cauta pe retele de socializare date care poate sa-ti ofere cat mai multe date despre activitatea acestuia. Vezi ce pregatire profesionala si ce experienta in domeniu are.
  2. Evalueaza si  "persoana" nu doar contabilul in sine ci si atitudinea sa fata de tine. Acesta va influenta nu doar succesul colaborarii, ci  si obtinerea beneficiilor dorite . Contabilul trebuie sa fie pregatit pentru a veni permanent cu noutati din domeniu si pentru a ridica nivelul serviciilor odata cu dezvoltarea afacerii tale.
  3. Trebuie sa ai grija sa nu alegi un contabil de " one man show". Toata lumea merge in concediu de odhina mai intervin concediile de boala sau evenimente neprevazute. Aceste perioade trebuie sa fie acoperite. Declaratiile la stat si plata obligatiilor sunt obligatorii in fiecare luna. Trebuie sa existe un "backup" pentru aceste situatii.
  4. Nu accepta un contabil la "negru". "TANTI" de la finante, de la banca, de la primarie, etc. care dupa masa pe langa o supa iti introduce si actele contabile intr-un program nu este CONTABIL (A). De ce ? Pentru ca administratorii raspund personal de modul in care se tine si conduce activitatea contabila.
    Pot efectua activitati contabile:Directorul economic, Contabilul Sef sau o persoana imputernicita care trebuie sa aiba studii economice superioare. Deasemenea persoane fizice sau juridice autorizate (experti contabili, societati de expertiza contabila).
    Adica, firma respectiva nu are CONTABILITATE!.Persoanele care tin contabilitatea fara indeplinirea conditiilor legale comit infractiunea de exercitare a unei profesii fara drept (art. 43 OG 65/1994 si art. 348 Cod penal).Persoanele care angajeaza astfel de persoane devin complici sau instigatori in conditiile art. 47 si 48 Cod penal.

De ce nu poți fii un "One -Man-Show" într-o afacere

După ce te-ai hotărât să devii admnistrator de firmă câteodată te simți atât de plin de sine încât crezi că poți zbura până la stele. Numai ...