Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 aprilie 2018

Cum sa-ti alegi contabilul ?

Cum sa-ti alegi contabilul? Alegerea unui contabil este ca alegerea unui partener de afaceri. Acesta va deveni ca un coleg de serviciu cu care vei lucra impreuna si de care depinde in mare masura si activitatea ta.
Deci care sunt punctele pe care trebuie sa le ai in vedere?
Este important sa iei in considerare cateva probleme cum ar fi locatia, programul de contabilitate folosit, tarifele pe care le practica si in ce masura poate sa te ajute in reducerea taxelor de platit.
Un contabil bun te poate ajuta sa economisesti timp si bani ani si ani la rand.
Locatia: Nu de mult era un criteriu important ca in cazul serviciilor de contabilitate externalizate , biroul contabilului sa fie cat mai aproape de punctul de lucru ori de sediul afacerii.  Intre timp datorita schimbariilor aduse de era internetului si de modificarile legislative acest criteriu a devenit mai putin important. Pe de alta parte daca esti mai conservator si preferi relatiile “face to face” ori daca alegi sa externalizezi inclusiv serviciile ce tin de plati si incasari este bine sa ai contabilul cat mai apoape de locatia ta. Alege un expert contabil sau un economist cu studii superiaore deoarece “TANTI” de la finante, de la banca, de la primarie, etc. care dupa masa pe langa o supa iti introduce si actele contabile intr-un program nu este CONTABIL (A). De ce ? Pentru ca administratorii raspund personal de modul in care se tine si conduce activitatea contabila.
Pot efectua activitati contabile:Directorul economic, Contabilul Sef sau o persoana imputernicita care trebuie sa aiba studii economice superioare. Deasemenea persoane fizice sau juridice autorizate (experti contabili, societati de expertiza contabila). Adica, firma respectiva nu are CONTABILITATE!
Persoanele care tin contabilitatea fara indeplinirea conditiilor legale comit infractiunea de exercitare a unei profesii fara drept (art. 43 OG 65/1994 si art. 348 Cod penal).
Persoanele care angajeaza astfel de persoane devin complici sau instigatori in conditiile art. 47 si 48 Cod penal.
Intreaba prietenii. Atunci cand cauti un contabil poate este chiar in fata ta. Intreaba prieteni si cunostintele care au deja o firma, ce parare au despre contabilul lor, ce servicii ofera sau ce tarife practica.
Cauta pe Facebook. Poate ca nu este solutia ideala dar in orice caz poti afla multe lucruri indirect despre un contabil sau o firma de contabilitate pe retele de socializare. Trebuie sa ai in vedere: cum isi prezinta serviciile, ce experienta are, cu cine este conectat si nu in ultimul rand arunca o privire peste comentariile postarilor. De asemenea trebuie sa vezi ce extra servicii ofera deoarece din punct de vedere tehnic intre contabili sau firme de contabilitate nu exista prea mari diferente.
Pe de alta parte extra serviciile cum ar fi:ridicarea actelor primare de la sediu, oferirea de garantii banesti in cazul unor greseli, detasarea unui contabil la sediu tau in cazul in care serviciile sunt externalizate,modalitatea si frecventa de informare, programul de lucru etc. pot sa faca diferenta.
In concluzie, trebuie sa cauti un contabil care sa-ti inteleaga afacerea, presiunile,stresul cu care te confrunti si sa te ajute sa-ti atingi obiectivele propuse.
sursa:http://smlive.ro/velcont-cum-sa-ti-alegi-contabilul/

Construiti bugetul familiei asemenea unei afaceri

Cand un client de al meu din motive personale a fost nevoit sa se implice mai mult in viata de familie a parintilor si-a rugat parintii sa...