Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 martie 2017

Bilantul contabil- intrebari si raspunsuri

Ce este bilantul contabil ?

Bilantul contabil, este pur si simplu un rezumat rapid si usor de citit care arata situatia financiara a unui individ, societate, organizatie non-profit sau agentie. Rolul bilantului contabil este acela de a oferi o imagine a tuturor activelor si pasivelor circulante ale entitatii si totodata intelegerea valorii nete a acesteia.

Cine este obligat sa depuna bilantul contabil ?

1..Microentităţile sunt entităţile care, la data bilanţului, nu depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii:
•totalul activelor: 1.500.000 lei
•cifra de afaceri netă: 3.000.000 lei
•numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 10.

2.Entităţile mici sunt entităţile care, la data bilanţului, nu se încadrează în categoria microentităţilor şi care nu depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii:
•totalul activelor: 17. 500. 000 lei
•cifra de afaceri netă: 35. 000. 000 lei
•numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50.

3.Entităţile mijlocii şi mari sunt entităţile care, la data bilanţului, depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii:
•totalul activelor: 17.500.000 lei
•cifra de afaceri netă: 35. 000. 000 lei
•numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50.

Deasemena sunt obligati sa depuna bilantul contabil instituţiile publice, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial

Cine poate semna ( certifica bilantul contabil ) ?

  • Persoana fizică autorizată CECCAR (expert contabil);
  • Persoana juridică autorizată CECCAR (firmă de contabilitate);
  • Directorul economic;
  • Contabilul șef;
  • Altă persoană care are studii superioare economice și care înlocuiește Directorul Economic și Contabilul șef, când aceștia lipsesc.

Care este termenul de depunere a bilantului contabil ?

Situațiile financiare anuale și situațiile anuale simplificate, întocmite cu ajutorul programului de asistență pus la dispoziția entităților gratuit de unitățile teritoriale ale MFP, se depun la unitățile teritoriale ale MFP în 150 de zile de la data la care se încheie exercițiul financiar (și anume 31 decembrie 2016).
Instituţiile publice, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial depun situațiile financiare anuale în termen de 120 de zile de la încheierea exericițiului financiar, respectiv până pe 30 aprilie 2016.

sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_42574/Situa%C8%9Biile-financiare-pentru-2015-se-depun-pan%C4%83-pe-30-mai-Regulile-de-raportare-diferite-in-func%C8%9Bie-de-ce-firm%C4%83-ai.html
sursa: https://republica.ro/ce-trebuie-stiut-despre-situatiile-financiare-aferente-anului-2015-criterii-obligatii-de-auditare-termene

Construiti bugetul familiei asemenea unei afaceri

Cand un client de al meu din motive personale a fost nevoit sa se implice mai mult in viata de familie a parintilor si-a rugat parintii sa...