Vă oferim garanția calității pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR in primele 2 luni, dacă sunteți nemulțumit.

Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastră, le prelucrăm și le inapoiem odata cu toate declarațiile fiscale depuse și situația contabilă completă.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 noiembrie 2016

Impozit dividende 2017

Din 2017, indiferent dacă asociaţii sau actionarii obţin şi alte venituri pentru care plătesc CASS, impozitul pe dividende va fi de 5% la care se va adăuga 5,5% CASS, cu alte cuvinte 10,5% in total. CASS pentru venituri din dividende se va datora începând cu data de 01.01.2017, excepţia fiind strict pentru anul 2016.
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate în cazul veniturilor din dividende va fi stabilită de organul fiscal în anul următor celui în care au fost realizate veniturile, prin aplicarea cotei individuale de contribuţie de asigurări sociale de sănătate de 5,5% asupra venitului brut.
Pentru persoanele fizice care realizează venituri din dividende, baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate va fi formată din totalul veniturilor brute din dividende, în bani sau în natură, distribuite de persoanele juridice, realizate în cursul anului fiscal precedent, raportat la cele 12 luni ale anului.

De la 1 ianuarie 2017, pentru veniturile din dividende, baza lunară de calcul a CASS  nu va putea fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut  în vigoare în anul pentru care se stabileşte contribuţia.
Organul fiscal va stabili cuantumul contribuţiei anuale de asigurări sociale de sănătate prin aplicarea cotei individuale de 5,5 % asupra bazei anuale de calcul, determinată ca sumă a bazelor lunare de calcul asupra cărora se datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate.
Important! Baza anuală de calcul a contribuţiei de asigurări de sănătate nu va putea fi mai mică decât valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară şi nici mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut înmulţită cu 12 luni.

sursa:http://attosoft.ro/legislatie-fiscalitate/2016-anul-cel-mai-bun-pentru-incasarea-dividendelor-din-2017-cresc-impozitele/
sursa:http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_42121/Impozitarea-veniturilor-din-dividende-in-2016-Cum-se-va-aplica-%C8%99i-cine-va-fi-scutit-de-plata-CASS.html


Pierderea " pasiunii inițiale' poate fi o problemă majoră de motivație

Din cauza mediului de afaceri, a fiscalități, a lipsei de personal, am observat la unii din clienții noștri pierderea motivației. După păre...