Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 noiembrie 2016

Cheltuieli in favoarea asociatilor conform C.F. 2016

Din punt de vedere fiscal din 2016 nu se mai considera dividend suma platita de o persoana juridica pentru bunurile sau serviciile furnizate in favoarea unui participant la persoana juridica, daca plata este facuta de catre persoana juridica in folosul personal al acestuia- aceste prevederi erau prevazute la art. 7 alin.12 CF 2015.

Din pct. de vedere al impozitului pe veniturile microintreprinderilor cheltuielile in favoarea asociatilor nu au legatura cu modul de impozitare, dar diminueaza profitul contabil si pot fi reincadrate din pct. de vedere al tranzactiilor.


Reguli pentru reincadrarea tranzactiilor/activitatilor
4. In sensul prevederilor art. 11 alin. (1) din Codul fiscal, prin tranzactie fara scop
economic se intelege orice tranzactie/activitate care nu este destinata sa produca avantaje
economice, beneficii, profituri si care determina, in mod artificial ori conjunctural, o
situatie fiscala mai favorabiaă.

 In situatia reincadrarii formei unei tranzactii/activitati pentru ajustarea efectelor fiscale se aplica regulile de determinare specifice impozitelor,taxelor si a contributiilor sociale obligatorii reglementate de Codul fiscal.

In privinta platii acestor achizitii de catre administator, cu care societatea ia creditat, sunt valabile prevederile lg. 31/1990 art. 144.4 doar ptr. societatile pe actiuni-prevederile nu se aplica ptr. societatile cu raspundere limitata.


sursa: http://www.conta.ro/forum/topic/51779-cf-2016-cheltuieli-in-favoarea-asociatilor/#sthash.dep6097L.dpuf

Construiti bugetul familiei asemenea unei afaceri

Cand un client de al meu din motive personale a fost nevoit sa se implice mai mult in viata de familie a parintilor si-a rugat parintii sa...