Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 ianuarie 2016

Incepand din luna Ianuarie 2016 numai putem inregistra documente cu intarziere

Declaratia 394, viitorul cosmar al contabililor. Declaratia privind achizitiile si livrarile pe teritoriul national este vasta si complexa, necesitand efort suplimentar pentru completare
  • Din punctul de vedere al termenelor se pastreaza aceleasi termene existente conform marimii contribuabilului, respectiv depunerea pana pe data de 25 a lunii urmatoare de catre contribuabilii ce au ca perioada luna in vectorul fiscal pentru TVA sau pana pe data de 25 a primei luni din trimestrul urmator pentru contribuabilii ce au perioada trimestrul.
  • Dificultatea completarii declaratiei porneste de la faptul ca tranzactiile societatii sunt defalcate conform tuturor posibilitatilor existente in Codul fiscal. De exemplu, pentru livrarile supuse taxarii inverse sunt 12 casete, in functie de fiecare bun supus taxarii inverse (cereale si plante tehnice, deseuri, material lemnos, telefoane mobile, microprocesoare, console si jocuri etc.).
  • In mod similar si achizitiile supuse taxarii inverse sunt defalcate pe sortimentele de bunuri achizitionate de persoana impozabila.
  • Livrarile si prestarile de servicii pe teritoriul national efectuate de persoana impozabila se defalca prin prezentare catre: a) clienti cumparatori ce aplica sistemul de TVA cu exigibilitate normala; si B0   clienti cumparatori ce aplica sistemul de TVA cu plata la incasare.
  • Ulterior, aceasta structura de vanzare este defalcata in functie de cota de TVA aplicabila, respectiv: a) TVA in procent de 20%; b) TVA in procent de 9%; c) TVA in procent de 5%.
 Nota: persoana impozabila ce depune declaratia 394 trebuie sa declare:
a)    plaja de facturi aferenta perioadei de raportare;
b)    numarul total de facturi emise in perioada de raportare, declarand inclusiv facturile stornate, anulate sau autofacturile;

 De retinut: din perspectiva bonurilor fiscale reamintim faptul ca elementele acestor bonuri fiscale, cand valoarea este pana intr-o suta de euro, sau cu acordul autoritatilor fiscale pana in 400 euro inclusiv TVA, conduc la indeplinirea unei functii de factura simplificata.

Foarte important: in declaratia 394 se vor declara toate bonurile fiscale emise, fie ca sunt facturi simplificate, fie ca pe acestea nu se precizeaza codul de identificare al cumparatorului, atat ca numar total de bonuri fiscale cat si ca valoare.

  • Tot ca element de noutate, apare obligatia declararii unor situatii ce nu tin neaparat de sistemul de TVA. Astfel,  se vor declara achizitiile de bunuri si servicii de la persoane din sectorul agricol ce au ca document justificativ, de la caz la caz, carnetul de comercializare a produselor, facturi sau borderouri de achizitie.
  •  In plus, trebuie declarate achizitiile si livrarile catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA, defalcate pe tara de rezidenta a beneficiarului.
  • Daca in decontul perioadei, persoana impozabila inregistreaza TVA de rambursat, aceasta trebuie sa completeze doua tabele cu achizitiile si livrarile pe categorii principale de tranzactii pentru a explica cauza inregistrarii unei sume TVA de rambursat.  O mare parte din decontul de TVA il regasim preluat si in declaratia 394.
  • Extrem de important: pentru lunile ianuarie si februarie din anul 2016 se vor depune declaratiile 394 in format anterior al documentului adoptat prin OpANAF nr. 3596/2011 cu modificari ulterioare. Pana pe data de 25 aprilie 2016, inclusiv, pentru luna martie 2016 se va depune declaratia 394 in noul format iar pentru lunile ianuarie si februarie se vor inlocui declaratiile depuse anterior (pana la aceeasi data).
  • Apare si o situatie atipica pana in acest moment, respectiv persoana impozabila va permite prin intermediul ANAF consultarea informatiilor depuse la autoritatea fiscala de catre alte organe ale statului. Practic, acest contribuabil va decide daca informatiile depuse la ANAF raman numai pentru organele fiscale sau informatiile depuse la ANAF pot fi utilizate si de alte institutii ale statului
sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20713141-formularul-394-viitorul-cosmar-contabililor-declaratia-privind-achizitiile-livrarile-teritoriul-national-este-vasta-complexa-necesitand-efort-suplimentar-pentru-completare.htm

Construiti bugetul familiei asemenea unei afaceri

Cand un client de al meu din motive personale a fost nevoit sa se implice mai mult in viata de familie a parintilor si-a rugat parintii sa...