Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Anularea din oficiu a codului de TVA este durere

In cazul in care unui contribuabil platitor de TVA i s-a anulat codul de TVA din oficiu inseamna urmatoarele:

1. Nu va mai deduce tva-ul de pe facturile de achizitie
2. Conform Art. 11 alin. 1^3 din C.F.  trebuie sa colecteze TVA dar nu are voie sa deduca
4. Va trebui sa faca ajustari de TVA, mijloace fixe, marfuri existente in sold la data anularii


Din cele postate mai sus rezulta ca firma va trebui sa colectezi TVA la fiecare factura dedusa fara a deduce TVA de pe facturile de achizitie.

In ce situatii iti anuleaza ANAF codul de TVA?


Fiscul poate anula inregistrarea in scopuri de TVA in cazul in care contribuabilul este declarat inactiv, se mentioneaza in Codul fiscal.
De asemenea, si in situatia in care contribuabilul a intrat in inactivitate temporara, inscrisa in Registrul Comertului, poate sa-si piarda codul de TVA.
Data anularii codului de TVA intervine in primul caz la data declararii inactivitatii, iar in a doua situatie la data inscrierii mentiunii privind inactivitatea temporara in Registrul Comertului.
Reinregistrarea in scopuri de TVA a celor doua categorii de contribuabili se realizeaza la solicitarea acestora, daca au fost reactivati, incepand de la data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA.

sursa:http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=8&t=31072
sursa:http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40134/In-ce-situatii-iti-anuleaza-ANAF-codul-de-TVA.html
sursa imaginii:http://4.bp.blogspot.com/-loslzpvD0q8/VQxlOt2SQtI/AAAAAAAAFn4/Bd_IQ3amJfg/s1600/cod-tva-anulat-din-oficiu.jpg

Construiti bugetul familiei asemenea unei afaceri

Cand un client de al meu din motive personale a fost nevoit sa se implice mai mult in viata de familie a parintilor si-a rugat parintii sa...