Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 septembrie 2015

Regimul TVA la facturile externe

Pentru facturi externe către clienți din statele membre
Dacă ești înregistrat în scopuri de TVA:
  • dacă firma clientului extern este plătitoare de TVA și are un număr valid de TVA, atunci factura externă se face fără TVA.
  • excepții: achiziţia intracomunitară de mijloace noi de transport şi de produsele accizabile.
  • dacă firma clientului nu este plătitoare de TVA, atunci factura externă se face cu TVA 24%;
  • excepții: serviciile de transport călători, serviciile care au legătură cu bunurile imobile, activităţile artistice, serviciile de restaurant şi catering, închirierea unui mijloc de transport.
Dacă nu ești înregistrat în scopuri de TVA:
  • dacă firma clientului extern este plătitoare de TVA, atunci trebuie mai întâi să te inregistrezi în scopuri de TVA pentru operațiuni intracomunitare și, de asemenea, să te înregistrezi în Registrul Operatorilor Intracomunitari; asta înseamnă că în România vei continua să emiți facturi fără TVA, dar vei primi un număr de TVA valid, astfel încât să poți emite facturi externe tot fără TVA; când faci factura externă pe factureaza.ro, la rubrica ‘Regim special TVA’ selectezi ‘taxare inversă’
  • dacă nici firma ta, nici cea a clientului extern nu plătesc TVA, atunci e simplu, factura se emite fără TVA.
Important
Ca să poți factura clienți din UE plătitori de TVA, indiferent dacă ești sau nu înregistrat în scopuri de TVA, trebuie:
  • să te înregistrezi în Registrul Operatorilor Intracomunitari (consultă contabilul)
  • să treci ambele numere de TVA (al tău și al clientului) pe factură
  • să treci valuta pe factură
Pentru facturi externe către clienți din afara statelor membre
Dacă ești plătitor de TVA, facturile externe către clienți non-UE se fac fără TVA, indiferent dacă firma clientului extern plătește sau nu TVA.Se intocmeste declratie vamala de export.
Dacă nu ești plătitor de TVA, facturile externe către clienți non-UE se fac fără TVA, indiferent dacă firma clientului extern plătește sau nu TVA.

Construiti bugetul familiei asemenea unei afaceri

Cand un client de al meu din motive personale a fost nevoit sa se implice mai mult in viata de familie a parintilor si-a rugat parintii sa...