Va oferim garantia calitatii pentru serviciile oferite:
RESTITUIREA BANILOR
in primele 2 luni, daca sunteti nemultumit.Preluam documentele. Preluam actele contabile de la sediul dumneavoastra, le prelucram si le inapoiem odata cu toate declaratiile fiscale depuse si situatia contabila completa.

Blog dedicat informarii clientilor Velcont.Surse principale: www.avocatnet.ro , www.contabilul.manager.ro , www.fiscalitate.ro , www.portalcontabilitate.ro , www.cabinetexpert.ro , www.anaf.ro ,presa de specialitate diverse surse din televiziune si presa scrisa.Blogul este administrat de Velcont Expertiza Contabila. O firma de prestari servicii contabile.

Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 septembrie 2015

Impozitarea PFA CAS 10,5 % din venitul net

Incepand din anul viitor se introduce obligatoriu  contributia  individuaa la pensii in procent de 10,5% din venitul net realizat de o persoana. Aceasta contributie este plafonata superior la un plafon anula de 5 x salariul mediu pe economie x 12 luni.
-Aceasta contributie se plateste chiar daca persoana fizica autorizata este salariata la un angajator.
-Daca PFA doreste sa beneficieze de pensie intreaga, optional achita si contributia de 15,8%, contributia
angajatorului.
-Comparand cu situatia de astazi a Codului fiscal din 2015, acestea sunt contributii noi ce nu sunt platite de un PFA ce este deja salariat. PFA-ul datoreaza contributia la pensii in acest moment daca veniturile realizate din profesii/activitati independente sunt singurele sale venituri, lucru de altfel normal.
-Baza de calcul a contributiei la pensii este decisa de persoana fizica si aceasta nu poate sa fie mai mica decat 35% din salariul mediu pe economie, de obicei se allege salariul mediu pe economie, si nici mai mare de 5 ori salariul mediu pe economie.
sursa:http://www.cabinetexpert.ro/2015-09-15/schimbari-aduse-codului-fiscal-legii-227-2015-din-2016-tva-impozitul-pe-venitul-persoanei-fizice-taxele-si-impozitele-locale-accize-etc.html

De ce nu poți fii un "One -Man-Show" într-o afacere

După ce te-ai hotărât să devii admnistrator de firmă câteodată te simți atât de plin de sine încât crezi că poți zbura până la stele. Numai ...