marți, 30 iulie 2013

Cand si cum se deschide un cont la Trezorerie ?


Cand e nevoit un agent economic sa-si deschida un cont la Trezorerie
In cazul in care compania are relatii comerciale cu institutiiile statului (primarii, consilii judetene, directii…etc), aceasta obliga firma sa-si deschida un cont la Trezorerie pentru decontarea platilor. Avantajul institutiilor statului este faptul ca acestea platesc comisioane de transfer mult mai mici, lucru ce nu afecteaza bugetul respectivei institutii.
 Servicii oferite de Trezorerie:
In comparatie cu o banca comerciala, Trezoreria ofera doar servicii de cont curent, fara servicii de internet banking, carduri bancare, fara depozite sau credite
Tranzactiile care se pot face de catre agentii comerciali sunt cele de incasari si plati. De obicei incasarile se fac de la institutiile statului, si platile se fac in contul de taxe, impozite si contributii, sau cel mai des se transfera banii in contul curent al firmei de a o banca comerciala. Pentru transferul banilor in contul personal al firmei intr-o banca comerciala, se face un OP de Trezorerie cu mentiunea “Transfer sold”. Comisioanele de incasare si plata sunt relativ mici, si comisionul lunar de administrare a contului este si el nu foarte mare. Informatiile legate de incasari in contul de trezorerie se obtin doar prin prezenta reprezentantului companiei la sediul respectivei Trezorerii, insa in unele cazuri, se pot da anumite informatii prin telefon, informatii ce nu contin sume incasate.
Pentru deschidere cont trezorerie sunt necesare:

- actul constitutiv;
- hotararea judecatoreasca;- copie C.U.I.- copie C.I. administrator;- imputernicire (daca este trimis altcineva in locul administratorului);- stampila;- 2 dosare cu sina.Se mai completeaza la ghiseu 2 formulare cu specimenul de semnatura.Daca pentru ridicare extrase cont si alte operatii (depuneri O.P., depuneri numerar) va merge altcineva decat administratorul, trebuie delegatie.


Trezoreria, instituţia care nu a auzit de internet şi tranzacţii online

Cei care doresc să facă plăţi sau să afle soldul din cont trebuie să se deplaseze personal la ghişeele Trezoreriei, şi asta doar până la ora 12.00.
Pe lângă intervalul orar scurt în care Trezoreria este deschisă pentru public, actualizarea datelor se face o dată la trei-patru zile.
"Foarte mulţi reprezentanţi ai firmelor s-au plâns, ştiau că le-a intrat nişte bani şi când au fost să verifice li s a spus că nu au intrat. Practic, deţinătorii de conturi nu au niciun control, singurele informaţii se pot lua de la ghişeu", spune consultantul financiar Lucian Fanea.
Reprezentanţii Consiliului Naţional al Inteprinderilor Private Mici şi Mijlocii susţin că Trezoreria ar trebui să-şi rezolve aceste probleme şi vin chiar şi cu soluţii. "Există soluţii simple, peste noapte dacă se doreşte se pot transfera toate aceste operaţiuni la CEC. Acesta are sistem deja implementat şi poate pune în practică toate aceste operaţiuni pe care oamenii, contribuabilii de taxe şi impozite se plâng", explică Dan Mureşan, preşedintele Consiliului Naţional al Inteprinderilor Private Mici şi Mijlocii
sursa:


Nu am vrut să fiu ocupat fiind ocupat, am vrut sa fiu ocupat productiv.

Recent o colegă de bază din echipa noastră și-a ales un alt drum in carieră, astfel am fost nevoit din lipsa de forță de muncă să preiau și ...