vineri, 29 octombrie 2010

Firmele vor primi o subventie de 300 de lei pentru fiecare ucenic angajat

Executivul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de munca. Astfel, potrivit noului act normativ, angajatorii vor primi de la stat cate 300 de lei brut lunar pentru fiecare contract de ucenicie la locul de munca pe care il incheie cu tineri care au varsta intre 16 si 25 de ani.
“Este o lege flexibila, care permite angajatorilor sa angajeze ucenici, iar ucenicilor le permite sa se formeze intr-o meserie. Aceasta lege garanteaza intrarea ucenicilor pe piata muncii,” a declarat ministru Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis.

Potrivit actului normativ, tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor avea acces mai facil pe piata muncii, iar angajatorii vor primi o subventie lunara in valoare de 300 de lei brut de la agentiile de ocupare a fortei de munca, in scopul formarii ucenicului.
Aceasta lege a fost pusa in acord cu Legea educatiei nationale, astfel incat in momentul in care sunt absolvite cele 9 clase obligatorii sa se poata opta pentru o directie educationala, una profesionala sau incadrarea in munca prin utilizarea prevederilor legii uceniciei.

“Consider ca este una din legile extrem de importante pe care le transmitem Parlamentului si cred ca acest lucru se va cunoaste prin cresterea gradului de ocupare si prin scaderea numarului somajului in randul tinerilor”, a mai precizat ministrul Botis.

Potrivit Ministerului Muncii, pentru anul 2011 bugetul alocat pentru formarea profesionala a ucenicilor va fi de aproximativ 460.000 de lei, fiind estimat ca vor beneficia aproximativ 1500-1800 de persoane de prevederile acestei legi. in anul 2010, aproximativ 500 de persoane au fost cuprinse in acest program. sursa:http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=21897

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contabilitate personalitzată pentru fiecare client

     Aspiraţia  mea este ca fiecare client de al nostru să primeasca toate informatiile necesare pentru a lua deciziile corecte in manag...