vineri, 1 octombrie 2010

Ce este un buget?

Un buget este un plan exprimat în cantităţi monetare (bani) care se comportă ca o “foaie de parcurs” pentru a efectua obiectivele strategice a unei organizaţii.
O companie poate avea un buget de master stabilit pe un interval mai mare, un an,doi etc. sau un plan de profit stabilit pe perioade mai scurte,trimestriale semestriale etc. Bugetul general va include o o estimare a veniturilor si cheltuielilor pe o periaodă determinată. Bugetului general poate să cuprindă bugete determinate pe ramuri de activitate cum ar fi un buget de vanzări, bugetul de producţie, bugetul de marketing, bugetul administrativ. În plus, poate exista un buget de numerar şi un buget de cheltuieli de capital.
Este o practica comună că bugetele anuale să fie detailate pe trimestru şi / sau pe lună. De asemenea, este caracteristic (sau ar trebui să fie) faptul că bugetul anual nu va fi schimbat odată ce a inceput perioada pentru care a fost planificată. Managerii bun stiu ca un buget nu poate fi atât de rigid ca să nu permită o modificare in timp util atunci când este necesar.De regulă bugetele anuale pot fi revizuite doar când mediul de afaceri se schimbă radical.

www.velcont.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contabilitate personalitzată pentru fiecare client

     Aspiraţia  mea este ca fiecare client de al nostru să primeasca toate informatiile necesare pentru a lua deciziile corecte in manag...